Ponad ćwierć wieku prowadzenia kuchni roślinnej zaowocowało 😀! przepisami [a może raczej szkicami], które są łatwe i wychodzą zawsze. Każdemu. Zawsze. Lepiej lub dobrze 😊 !
Jeśli odżywiasz się byle jak (zazwyczaj wiemy, gdy tak jest), ciężko, mięsnie, mącznie i/lub czujesz, że chcesz wprowadzić zmiany, proponuję właśnie zacząć od 1-3 dni w tygodniu z moimi propozycjami dla Ciebie.
Jeśli jesteś już Mistrzem w Kuchni Roślinnej - zapraszam dalej - możliwe, że znajdziesz inspiracje lub w ogóle stworzysz jakiś inny, nowy przepis - hybrydę ;) .
Jeśli żywisz się bardzo wegańsko, surowo - daj znać - kto wie, co jeszcze "wypakuję" ze swych doświadczeń na.. stół.
Bez glutenu. Większość receptur jest bezglutenowa, postanowiłam więc zaznaczyć te, które gluten zawierają.
Dobierz wersję do swoich potrzeb i możliwości. Nigdy nie trzymałam się cudzych przepisów, z różnych powodów. Jedynie zakwasy i pierwsze chleby wg Beaty Pawlikowskiej starałam się odtworzyć "jak trzeba", ponieważ czułam się zielona w piekarstwie (?).. Zresztą podaję warianty, zamienniki i opcje niemal przy wszystkich przepisach.
ASP- co to za skrót? :) W tym przypadku oznaczam przepisy dla Amatorów Szybkich Potraw. Jak wspomniałam, nie ma tu kłopotliwych dań, ale te ASP to już i szybkość, i łatwizna w 1. Czasem są tak potrzebne!
Komentarze
Prześlij komentarz